Naše usluge

Naše usluge pružaju rješenja prilagođena vašim potrebama i ciljevima, uz fokus na vrhunsku kvalitetu i profesionalnost.

Kompletan popis naših usluga:

Algološki pregledi

Prema definiciji Međunarodnog udruženja za liječenje boli bol se definira kao neugodno osjetilno i emocionalno iskustvo udruženo s postojećim ili mogućim oštećenjem tkiva. Bol je nužna za zaštitu organizma i pomaže da održimo funkciju organa i organizma kao cjeline. No, dugotrajna (kronična) bol postaje bolest za sebe, više nema zaštitnu ulogu, može biti dosadna i uznemirujuća, remeti san, otežava kretanje, onemogućuje rad i izaziva patnju. Bol može oslabiti kvalitetu života i zato je važno otkriti uzroke nastanka boli, te ih primjereno liječiti.

Algologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i liječenjem boli a ima za cilj poboljšati kvalitetu svakodnevnog života osobe koja je narušena bolovima. Vrste boli koje se tretiraju variraju u širokom rasponu od bolova u križima i leđima do reumatskih bolova, od glavobolja do psihosomatskih bolova.

Najčešći bolni sindromi:

1. Glavobolja – jedna od najčešćih tegoba s kojima se susrećemo. Prema epidemiološkim podacima 50 % populacije ima glavobolju barem jednom godišnje. Istraživanja također pokazuju da je najmanje 10 % odraslih iskusilo neku vrstu ograničenja zbog jačine njihove glavobolje, a 3 % populacije svakodnevno živi s glavoboljom. Najčešći tipovi boli u ovoj skupini su: tenzijska glavobolja, migrena, cluster, kronični tipovi facijalne i glavobolje, glavobolje povezane s kralježnicom, neuralgije lica (trigeminalna, okcipitalna…).
2. Bol u vratu i leđima česta je tegoba u našem društvu, posebno radi sjedilačkog načina života. Bolovi u leđima mogu se javiti zbog bolesti poput hernije diska, degeneracije diska, skolioze, osteoporoze. Bol se iz vratne kralježnice može širiti u zatiljak, ramena i ruke, a iz lumbalne kralježnice u jednu ili obje noge – ishijas
3. Bol u kuku, koljenu, gležnju i stopalu
4. Bol u ramenima, rukama i šakama
5. Maligna bol – Prema podacima Europskog onkološkog društva gotovo 90% bolesnika oboljelih od malignih bolesti u određenoj fazi bolesti trpi bol, a više od jedne trećine bolesnika s boli ocijenilo je bol kao umjerenu do tešku. Nažalost, prema istim podacima više od 40% bolesnika ne prima zadovoljavajuću analgetsku terapiju. Strah od boli jedan je od najčešćih razloga zabrinutosti bolesnika po postavljanju dijagnoze maligne bolesti. Neuklonjena snažna bol ima razorne fizičke, emocionalne, socijalne, ekonomske i duhovne posljedice te negativni učinak na ishod liječenja
6. Dijabetička polineuropatija – najčešća je komplikacija šećerne bolesti, karakterizirana osjećajem žarenja, pečenja i trnjenja, te oslabljenim osjetom dodira i temperature. Simptomi variraju od blagih smetnji pa do izrazitih, neizdrživih bolova koji oboljelom remete san. Dijabetička polineuropatija s gubitkom osjeta boli je jedan od uzroka dijabetičkog stopala. Obzirom da pacijenti ne osjećaju bol, često se ozlijede što dovodi do nastanka rana.
7. Sindrom karpalnog tunela nastaje pritiskom na živac medianus između poprečnog ligamenta s jedne strane te tetiva mišića i kostiju ručnog zgloba s druge strane. Smetnje osjeta obično su prvi simptom, a s vremenom može prijeći u potpuni gubitak osjeta. Bol se najčešće u obliku trnaca, pečenja, mravinjanja, probadanja, osjećaja kao da vas netko bocka iglama, može se širiti iz ručnog zgloba u dlan i prste ili isijavati prema laktu i ramenu. S vremenom može doći i do smanjenja snage stiska prstima, snage u ručnom zglobu ili cijeloj ruci, nesigurnosti pokreta i hvatanja prstima i palcem što uzrokuje problem u svakodnevnim aktivnostima. Pacijenti se često žale na ispadanje predmeta iz šake bez nekog vidljivog razloga i osjećaj otoka prstiju. U kasnom stadiju sindroma, gubi se i osjet topline što može dovesti do nastanka opeklina.
8. Upalne i degenerativne reumatske bolesti – tegoba koja najčešće dovodi bolesnika liječniku je bol. U degenerativnim bolestima bol se tipično javlja u opterećenju ili neposredno nakon opterećenja, a popušta u mirovanju,te je češća javlja navečer. Bol koja se javlja u upalnim reumatskim bolestima tipično se javlja u mirovanju, osobito ujutro, a tijekom dana popušta i umanjuje se.
9. Akutni herpes zoster i postherpetična neuralgija – prvi simptom oboljenja od herpesa zostera je osip s bolnim mjehurićima, koji nastaju na ograncima živaca na koži. Kada se osip povuče, a bol ostane, stanje smatramo postherpetičnom neuralgijom i ona je znak da su se tijekom oboljenja od zostera živci oštetili. Oštećeni živci više ne mogu normalno obavljati svoju funkciju, zbog čega se javlja jaka, kronična bol kože i može trajati više mjeseci ili čak godina. Od iznimne je važnosti odmah pri pojavi simptoma započeti s učinkovitim liječenjem boli što dokazano smanjuje učestalost postherpetične neuralgije.
10. Fibromialgija – kronična bolest koju karakterizira bol u mišićima, kostima i tijelu, a popraćena je umorom, problemima sa spavanjem i pamćenjem te čestim promjenama raspoloženja. Ne zna se točan uzrok bolesti, ali smatra se da proizlazi iz abnormalnog odgovora živčanog sustava. Osnovni simptomi ove bolesti su stalna tupa bol u tijelu koja traje najmanje tri mjeseca, najčešće se javlja s obje strane tijela, iznad i ispod struka. Bol može biti slabija, ali i vrlo intenzivna te može onemogućiti bilo kakve aktivnosti. Često se javlja s drugim somatskim bolestima kao što su sindrom iritabilnog crijeva, sindrom kroničnog umora, migrene, anksioznost, depresija. Smatra se da genetika ima ulogu u nastanku ove bolesti, no primijećeno je i da se često zna pojaviti nakon nekog stresnog događaja.
11. Neuropatska bol nakon operacijskih zahvata – pojedini operacijski zahvati povezani su s povećanom učestalošću produljene boli koja traje i 3 mj nakon zahvata. Najčešća su bol nakon mastektomije, bol nakon torakotomije, fantomska bol u udovima nakon amputacije
12. Bol nakon traume ili prijeloma
13. Kompleksni regionalni bolni sindrom (CRPS) – kronična neuropatska bol koja se javlja nakon ozljede mekog tkiva ili kosti (tip I) ili ozljede živca (tip II) a intenzitet i trajanje bolova nije razmjerno oštećenju tkiva. Druge manifestacije koje prate bol su poremećaj znojenja, motorička slabost, atrofija kože i kostiju, gubitak dlaka, kontrakture zglobova.
14. Psihosomatska bol definira se kao „fizička bol koja je uzrokovana, pojačana ili produljena mentalnim, emocionalnim čimbenicima ili čimbenicima ponašanja”. Kao što definicija jasno kaže, simptomi psihosomatske boli su stoga fizički, ali pravi uzrok ili okidači u ovom slučaju bili bi “emocionalni”. Zapravo, možete iskusiti bilo što od psihosomatske boli u leđima, psihosomatske boli u trbuhu i psihosomatske boli u vratu do opće psihosomatske boli u zglobovima, pa čak i psihosomatske boli u živcima.

Postoji brojni postupci za ublažavanje boli. Međutim, ne postoji niti jedan postupak koji liječi sve bolove. Tretman koji pomaže u ublažavanju kronične boli u leđima, osteoartritisa ili glavobolje, možda neće imati učinka na kroničnu bol od fibromialgije ili dijabetičkog oštećenja živaca. Ponekad je potrebno isprobati nekoliko pristupa kako bi se pronašla prava kombinacija liječenja koja djeluje za svakog pacijenta.

Prijeoperacijski pregledi

Prijeoperacijski pregled je pregled bolesnika koji će biti podvrgnut nekoj vrsti anestezije. Cilj pregleda je da operaciji pristupite u što je moguće boljem stanju zdravlja, kako bi se maksimalno smanjio rizik operacije i anestezije.

Pretrage koje bi trebali obaviti prije dolaska u ambulantu:

 1. Laboratorijske pretrage (kompletna krvna slika, ureja, kreatinin, Na, K, GUK, koagulogram), ne stariji od mjesec dana
 2. EKG: muškarci stariji od 40 g, žene starije od 50 g.
 3. Rentgenska slika pluća
  1. osobe starije od 60 g.
  2. pušači stariji od 40 g.
  3. osobe s poznatom bolesti pluća i srca, ili osobe s malignom bolesti
  4. bolesnici kod kojih se predviđaju veliki operacijski zahvati u prsnom košu i/ili trbuhu
 4. Nalaz kardiologa ako se liječite od neke srčane bolesti ili imate problema sa srcem
 5. Osobe oboljele od kroničnih bolesti (bolesti srca, pluća, bubrega, jetre, štitnjače, šećerna bolest i sl.) koje redovito uzimaju odgovarajuće lijekove i kontroliraju se kod odgovarajućeg specijaliste, trebaju ponijeti zadnji specijalistički nalaz i odgovarajuće laboratorijske nalaze.

Svi Vaši nalazi ne smiju biti stariji od 3 mjeseca. Ako niste imali nikakvu bolest pluća rentgenska slika može biti stara do 1 godine.

Mali kirurški zahvati

Kirurški postupci koji se rade u lokalnoj anesteziji te za njihovo izvođenje nije potreban boravak u bolnici. Uobičajeno se radi o zahvatima kojima se uklanjanju tvorbe s kože te o postupcima korekcije ožiljaka ili estetskim zahvatima.

Provode se po kirurškoj proceduri gdje se strogo pazi na sterilnost instrumenata i postupka, a u pravilu sve što se ukloni treba ići na patohistološku analizu (tzv.PHD) koja se obavlja u posebnim laboratorijima, može se platiti ili napraviti preko uputnice HZZO-a.
Karakterizira ih brzina obavljanja ,rad po strogim pravilima asepse i antisepse, kratkotrajna lokalna anestezija , brzi oporavak te povratak svakodnevnim aktivnostima.

Među najčešće zahvate spadaju uklanjanje mladeža,  lipoma, ateroma, fibroma i sličnih tvorbi, uklanjanje ožiljka, uklanjanje uraslog nokta, šavova ili kopči te različiti kozmetski zahvati.

Uz male kirurške zahvate obavljamo i prema dogovoru tretiranje kroničnih rana uključujući hipostatske ulkuse, dekubitalne promjene te ostale kronične rane prema dogovoru a nakon učinjenog pregleda specijaliste. Navedene promjene mogu se tretirati konzervativno ( različite vrste specijalnih obloga, terapijom negativnim tlakom , previjanjima ) ili kirurškom obradom kronične rane u prostorima poliklinike ili u Vašem domu.

Specijalistički traumatološko ortopedski pregledi

Provodimo kliničke preglede pacijenata, konzultacije, očitavanje nalaza te prema procijeni i potrebi liječenje blokadom zgloba, analgetskim injekcijama, hijaluronske injekcije, mali ortopedski zahvati te promjena ili postavljanje različitih tipova imobilizacije.

Minimalno invazivno liječenje boli

Tipični tretmani prve linije gotovo svih bolnih sindroma sastoje se od promjene načina života, fizikalne terapije i terapije lijekovima. Međutim, navedene tehnike često nisu dovoljne za ublažavanje boli, te su potrebni ciljaniji intervencijski pristupi.

Minimalno invazivno liječenje boli obuhvaća različite tehnike poput primjene lijekova putem igle u područje zglobova, tetiva ili oko živaca, „ablacije“ živaca tj blokiranja prijenosa živčanih impulsa bolnim područjem, te neke kirurške tehnike, poput dekompresije intervertebralnih diskova i postavljanje stimulatora kralježnice kralježnične moždine (spinal cord stimulation – SCS).

Neke od tih intervencija izvode se prema anatomskim lokacijama, dok se za većinu koristimo ultrazvukom i RTG uređajem radi potvrde točnog položaja željene primjene terapije.

Najčešće intervencije u liječenju bolnih sindroma:

 • Intraartikularne injekcije – injekcije u zglob koljena, kuka, lakta…
 • Blokade bolnih „trigger“ točki
 • UZV vođeni blokovi kod bolova u ramenu, koljenu, kuku
 • CRYO neuroliza živaca ramenog obruča, kuka, koljena
 • Epiduralna primjena steroida
 • Blokada sakroilijakalnih (SI) zglobova
 • Blokada fasetnih zglobova (medijalne grane)
 • Radiofrekventna neuroliza (RF) medijalne grane, kuka, koljena
 • Blokada trigeminalnog ganglija
 • Blokada okcipitalnog živca
 • Infiltracija n. medianusa
 • Interkostalni blok
 • Blok ganglija impar
 • Epiduroliza
 • Perkutana laserska dekompresija diska (PLDD)

Fizikalne terapije

Bolna stanja zglobova i kralježnice bitno smanjuju funkcionalni kapacitet i kvalitetu rada i života. U našoj poliklinici provodimo fizikalnu terapiju i programe reumatskih, degenerativnih, metaboličkih, posttraumatskih i neuroloških stanja. Neki od najčešćih programa fizikalne terapije su; adhezivni kapsulitis ramena ( smrznuto rame), artroze kuka, koljena, stopala, šaka, CRPS, Mb. Sudeck, fizikalne terapije cervikobrahijalnog sindroma, lumbosakralnog sindroma, plantarnog fascitisa ( petnog trna),trzajne ozljede vrta, teniskog ili golferskog lakta itd.

Terapije se provode uz kontinuirani monitoring u svrhu bržeg smanjenja otoka, edema i upale. Kontrolni pregledi obavljaju se jednom tjedno, a po potrebi i svaki dan.Fizikalna terapija provodi se u prosječnom trajanju od 2 tjedna, ovisno o dijagnozi.

Akupunkura

Riječ akupunktura potječe od lat. “acus”-igla +”pungere”-ubadati). Jedna je od glavnih metoda tradicionalne kineske tibetanske i ajurvedske medicine. Primjenjuje se kao komplementarna terapeutska tehnika kojom se ubadanjem igala u specifične točke na koži pacijenta nastoji uspostaviti ravnoteža “vitalne energije tijela”.
Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 1979 god. svrstala akupunkturu kao komplementarnu metodu liječenja za neke bolesti i poremećaje jer je jednostavna, sigurna, učinkovita, znanstveno dokazana i ekonomična metoda liječenja koja ne niječe dijagnostičke i terapijske vrijednosti službene medicine, nego ih nadopunjava u točno dokazanim i propisanim indikacijskim područjima. Objašnjenje djelovanja akupunkture je prvenstveno njen holistički pristup čovjeku i načelo nerazdvojivosti duhovnog od tjelesnog, uspostava sklada i ravnoteže kao preduvjet zdravlju.
Nužno je nedvojbeno izložiti kako akupunktura nije čarobna svemoguća terapija. Kao i svaki drugi način liječenja, postiže dobre rezultate samo u slučajevima gdje je na temelju dobroga dijagnostičkog postupka postavljena puna indikacija za njezinu primjenu.Ona se primjenjuje sama ili, što je češće, u kombinaciji s drugim fizikalnim ili medikamentoznim terapijama.

KAKO DJELUJE AKUPUNKTURA

Nepobitni učinci akupunkture na organizam pacijenta jesu analgezija, sedacija (smirenje), poboljšanje homeostaze (dinamične ravnoteže organizma), stimulacija imunog sustava i pozitivni psihološki učinci. Stimulacijom akupunkturne točke se oslobađaju endorfini koji su prirodno djelujući kemijski spojevi što posreduju u prijenosu bolnog impulsa prema mozgu i imaju izrazito analgetsko djelovanje. U kineskoj medicine “vitalna energija tijela” je zapravo naš autonomni živčani sustav. Ubod igle ima za posljedicu mikroupalu i neuroendokrini odgovor. Stvaranje takozvanog piezoelektričnog učinka između metalnog vrha igle i stanične membrane djeluje se na statički elektricitet na površini stanica i na migraciju iona između stanica i međustanične tekućine. Kontakt igle i nociceptora (osjetilna tjelešca za bol) vezanih uz neuromuskularnu vezu stimulira se akupunkturni učinak. Morfološke studije otkrile su specifičnosti u građi akupunkturnih točaka i tkiva ispod njih, pri čemu je uočena neuobičajeno povećana gustoća finih završetaka osjetnih živaca i krvožilnih spletova.

U KOJIM STANJIMA I BOLESTIMA MOŽE POMOĆI TERAPIJA AKUPUNKTUROM

1. živčano-mišićni sustav -glavobolja/migrena, neuralgija n. trigeminusa, paraliza n. facijalisa, međurebrana (interkostalna) neuralgija, cervikobrahijalni sindrom, išijas (lumboishialgija), križobolja (lumbosakralni sindrom), smrznuto rame,”teniski” lakat, osteoartritis (artroza kuka i koljena)
2. dišni putovi – akutna upala sinusa (sinuitis), akutna upala sluznice nosa (rinitis), obična prehlada, akutna upala tonzila (tonzilitis), akutni bronhitis, astma
3. probavni sustav – gastritis, vrijed (ulkus) dvanaesnika, akutni i kronični kolitis, konstipacija (zatvor), dijareja (proljev)
4. sportske ozljede
5. reumatoidni artritis
6. stres I kronični umor
7. neuroza, depresija, nesanica
8. menstrualna bol (dismenoreja)
9. impotencija
10. ovisnosti
11. alergije
12. priprema za porod
13. klimakterične tegobe

KADA SE TERAPIJA AKUPUNKTUROM NE PRIMJENJUJE

1. u stanjima ekstremne slabosti (anergija, kaheksija), u akutnom pijanom ili lijekovima potaknutom sediranom stanju, u akutnim psihozama, u ekstremno uzbuđenim stanjima
2. u bolesnika s pace makerom, neposredno nakon terapije zračenja tumora, nakon velikih doza kortikosteroida i psihofarmaka, na taste
3. oprezna je primjena na pojedinim točkama u trudnoći, izrazito visokog krvnog tlaka, neregulirane šećerne bolesti, akutnog napadaja žućnih ili bubrežnih kolika, na mjestu kožnih oštećenja i alergijskih promjena.

Liječenje laser akupunkturom se ne provodi kod:

1. Apsolutne kontraindikacije: kod fotosenzitivnosti i ozračivanja očiju, tumora, hiperaktivnosti tiroidne žlijezde, otvorenih fontanela kod djece
2. Relativne kontraindikacije: epilepsija (glava), trudnoća (trbuh i leđa), endokrini organi (tiroidna žlijezda, testisi, jajnici).

EMMET terapija

EMMETT tehniku je razvio Ross Emmett (Australija). Učinak ove terapije može biti trenutan ili odgođen ovisno o stanju koje se tretira. Učinak provedenog rada se neposredno testira provjerom snage, gibljivosti ili balansa.

KAKO DJELUJE EMMETT TERAPIJA

Tehnika je jedinstveni oblik tjelesne terapije koji se zasniva na primjeni laganog pritiska prstima na određene točke tijela tzv Emmett točke ili mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Pritiskom se aktiviraju pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko središnjeg živčanog sustava, stvaraju novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje prezentira pacijent/klijent. Osim neposrednog učinka nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Pritisak na Emmett točku potreban za njen poticaj je lagan, doziran u trajanju, dubini, smjeru i intenzitetu jedinstven za svakog pojedinca. Tehnika se primjenjuje samostalno ili u kombinaciji s drugim terapijama (Bowen, akupunktura, fizikalne vježbe …). Pacijent može biti u sjedećem, stojećem ili ležećem položaju, pritiskom izravno na kožu ili preko lagane odjeće. Trajanje tretmana može biti od 10 do 30 minuta ovisno koristi li se tehnika samostalno ili u kombinaciji s drugim terapijskim modalitetima.

Emmett tehnika komunicira s tijelom i središnjim živčanim sustavom kao “Critical Point Analysis” odnosno preko specifične, kritične točke, čija će stimulacija rezultirati najvećim promjenama u tijelu kao što kvar malog zupčanik može zaustaviti najveći motor.

U KOJIM STANJIMA I BOLESTIMA MOŽE POMOĆI EMMETT TERAPIJA

 1. Bolni sindromi u vratu, ramenima, laktu i šakama
 2. Kongestija limfe i nakupljanja tekućine u tijelu
 3. Migrena, druge glavobolje, vrtoglavica ili nesanica
 4. Problemi s refluksom jednjaka, anoreksija ili poremećaji prehrane, gastritis, Mb Sjörgen, abdominalni grčevi i problemi s probavom
 5. Kongestije u sinusima, problemi s dišnim putevima i alergijska astma
 6. Bol u gležnju, stopalu i peti
 7. Bol u području hamstringsa
 8. Bolovi u kralježnici, kukovima i koljenima
 9. Menstrualni bolovi i urogenitalni problemi

BOWEN terapija

Bowen tehnika je iz područja holističke medicine, naziv je dobila po njenom autoru Thomas Bowen koji je kreirao ovu tehniku šezdesetih godina XX. stoljeća. Tehnika se prvi put primjenila u Australiji, a zadnjih 40 godina se uspješno koristi u cijelom svjetu. Bowen terapeut izvodi nježne ali precizne manipulacije na mekom tkivu. To su pokreti rolanja pomoću kažiprsta i palca terapeuta preko mišića ili tetiva s minimalnim pritiskom. Tehnika se provodi zajedno s propisanim oblicima liječenja ili samostalno u vidu preventivnih postupaka za očuvanje zdravlja.

KAKO DJELUJE BOWEN TERAPIJA

Bowenovim pokretom koji je drugačiji i poseban, osigurava se piezzolektrični efekt na ovojnici mišića, tetiva, živaca i unutarnjih organa, te slanje signala mozgu da nešto s tim dijelom tijela nije u redu. Mozak reagira na stimulaciju relaksacijom okolne muskulature, time boljom lokalnom prokrvljenošću i samim tim bržim i boljim regeneracijskim procesima. Činjenica da Bowen djeluje preko ovojnica (fascija) koje omataju cijelo naše tijelo i da se u tretmanu stimuliraju točke na površini gotovo cijelog tijela, čini Bowen holističkom terapijom.
Pojednostavljeno, naše tijelo koje je u stalnom pokretu i održavanju rada unutarnjeg organizma ustrojeno je tako da sve informacije o radu i “kvarovima” šalje prema mozgu koji ukoliko primi podatak o disbalansu pokušava ga odmah korigirati (npr cijeljenje površinskih rana). No ponekad u stanju stresa ili prevelikog vanjskog utjecaja mozak nije u stanju sa sigurnošću razlučiti koji dio tijela treba njegovu dodatnu intervenciju. Takav prekid u komunikaciji manifestira se kao: bolest, bol, smanjena funkcija dijela tijela, problemi sa spavanjem ili osjećaj umora i nezadovoljstva.
Bowen terapija pomaže u procesu komunikacije u tijelu i vraćanju u stanje ravnoteže. Bowen tretman nije bolan, pacijenti ponekad mogu osjetiti manju nelagodu na onim dijelovima tijela koji su pod pojačanim pritiskom (napetiji). Od početka tretmana terapeut radi procjenu stanja, potrebne korekcije, povremene pauze između setova pokreta i završnu procjenu. Tehnika je vrlo individualna te se pojedini tretmani mogu razlikovati kod istog pacijenta ovisno o procjeni na početku tretmana. Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja s obzirom na starost pacijenta, može se koristiti na novorođenoj djeci ili na osobama poodmakle životne dobi.
Bowen tehnika se može uspješno istovremeno izvoditi s Emmett tehnikom i akupunkturom i tada su učinci ovih terapija na tijelo dublji i kompleksniji.

U KOJIM STANJIMA I BOLESTIMA MOŽE POMOĆI BOWEN TERAPIJA

1. Glavobolje, migrene, vrtoglavice, nesanice, nemirnog sna
2. Bolovi u vratu, ramenima, kralježnici
3. Bolesti dišnih puteva, astma, alergijski rinitisi
4. Bolovi u hamstringsima, koljenima i gležnju
5. Bolovi nakon traumatskih ili sportskih ozljeda
6. Bowen može biti prateća terapija kod ublažavanja nuspojava u stanjima gdje je potrebna terapija velikim količinama lijekova, kemoterapija, zračenja, te kod liječenja ovisnosti i svih tegoba vezanih uz stres i nesanicu
7. Bowen se može provoditi preventivno za podršku imunitetu
8. Ublažavanje menstrualnih simptoma, korisna je podrška u terapiji neplodnosti
9. Terapija podrške kod novorođenačkih grčeva
10. Terapija podrške kod pripreme za porod (stabilizacija i opuštanje mišića zdjelice)
11. Terapija podrške kod neuroloških bolesti (Mb. Parkinson, Miastenia gravis, Multipla skleroza, stanje nakon moždanog udara)

Ako trebate pomoć ili imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem obrasca za kontakt ili nas nazovite na 099 / 670 4622.
Rado ćemo vam pomoći pronaći rješenje za vaše potrebe.

Prva Poliklinika d.o.o.
Srijemska 13
31000 Osijek